Esport

Què poden aportar-te els esports d'equip ?

 

Els esports d’equip, com més practicats, més reforcen l’autoestima, milloren la confiança en un mateix i ensenyen a confiar en els altres. Permeten  que el nen entreni les seves habilitats socials cada cop que es relaciona amb el grup esportiu, cosa que n’afavoreix la integració, l’empatia amb els companys quan es guanya i es comparteixen triomfs, i el domini de la frustració quan es perd o no s’aconsegueix l’objectiu que un o un grup s’havia proposat. Els esports col·lectius són una font de valors que s’aplicaran tant en l’esport com en la vida 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Entrenadors i tècnics formats, així com pares compromesos, poden tenir un paper molt positiu que formarà el nen per a la seva futura vida personal, social i laboral. L’esport li ensenya a treballar en equip i a mostrar respecte als companys, a l’entrenador, als rivals, al públic, als àrbitres i a les normes i regles de l’entitat i del propi esport. Amb ell també aprendrà a tolerar els errors dels companys, a pensar en els altres, a ser generós, a liderar, a responsabilitzar-se de les pròpies accions, a sentir i gestionar les emocions, a comprometre’s, i a desenvolupar la cultura de l’esforç. I tots aquests valors apresos al terreny de joc podran traslladar-los a l’escola, a l’estudi, als amics i a la família.

Els esports col·lectius, com el bàsquet, faciliten la socialització i les noves amistats, fomenten l’autocontrol, el respecte als companys i el treball en equip durant les competicions. 

I els individuals ?

Esports com la gimnàstica rítmica, que en principi es practiquen de forma individual, potencien en un major grau la responsabilitat dels nens i nenes. El percentatge de l’esforç destinat a complir els objectius marcats depèn d’un mateix. 

 


D’aquesta manera, l’autoestima del nen es veurà reforçada cada vegada que aconsegueixi el seu objectiu, i aprendrà quines habilitats i valors són els responsables del seu gaudi, afavorint, així, la seva confiança i seguretat. A més a més, enfortirà el sentiment de capacitat davant altres situacions i desenvoluparà el valor de la superació, exemplificat en alguns casos de forma simbòlica, com succeeix amb el color dels cinturons de judo.


Pàgina d'inici